Schuren van houtwerk

Schuren van houtwerk

Schuren van houtwerk

Wilt u optimaal schilderwerk, met een langdurig resultaat. Dan is het schuurproces essentieel en goed schilderwerk kan niet zonder goed schuurwerk. Hieronder leggen wij u uit hoe u in verschillede stappen het schuurproces aanpakt.

 

Het schuren van houtwerk voor het schilderen daarvan is een eenvoudig edoch een secuur klusje. Wij leggen het hieronder exact uit volgens het 5 stappenplan.

 

In het 5 stappen schuurproces maak je de ondergrond klaar voor een geweldig schildersresultaat.

 

  1. Het begint allemaal met goed reinigen en ontvetten van het te schuren hout. Reinigen van het hout is dat we zand, spinnenwebben of ander vuil van het hout afhalen. Daarnaast werken we met een ontvetter op duurzame basis. Deze stap is essentieel! Als we niet goed reinigen en onvetten bestaat de kans dat we het vuil en vet dieper in het hout schuren in de volgende stap.
  2. Nadat we alles grondig gereinig en ontvet hebben gaan we aan de slag met een grove korrel schuurpapier. Schuurpapier heeft een korrel die aangeduid is met de letter P. Daarin is het zo dat hoe grover de korrel van het schuurpapier hoe lager de waarde (bijvoorbeeld 60 of 80) en hoe fijner de korrel van het schuurpapier hoe hoger de waarde is bijvoorbeeld (400 of 500). In de tweede stap pakken een grove korrel. Dit is dan ook op veel verf te verwijderen en een grove ondergrond te creeeren. Als we klaar zijn dan doen we de ondergrond nog even afborstelen. TIP: laat het schuurpapier zijn werk doen, druk niet te hard om sneller te schuren.
  3. Vervolgens gaan we het houtwerk met een fijnere korrel schuren. Waarbij we in stap de meeste verf hebben kunnen verwijderen gaan we in deze stap de ondergrond mooi glad en egaal maken. Hierin nogmaals, laat het schuurpapier het werk doen en ga niet onnodig hard drukken.
  4. Nu hebben we een oppervlak wat netjes egaal is en verwijderd van allerlei oude verf. Echter wat u zult tegenkomen is dat er allerlei kleine beschadigingen in het houtwerk. Deze gaan we opvullen met plamuur. Dit is een lastiger klusje en vraagt wat concentratie in het begin. Nadat dat de plamuur opgedroogd is gaan we het overtollige wederom wegschuren zodat het weer een geheel word met de rest van het houtwerk.
  5. Als laatste onderdeel is het wederom reinigen van houtwerk. We gaan met een borstel weer al het houtwerk afstoffen. Met aansluitend het houtwerkafnemen zodat ook de kleine schuurresten weg zijn. 

 

Heeft u interesse in onze diensten, heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte stuur een mail naar info@mascolorieschilderwerken.nl. Ook kan u bellen naar +31 (0)6 – 24826608 en wij beantwoorden al u vragen.

 

*Mascolorie Schilderwerken is actief in de volgende gemeente; Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Katwijk, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar, de Zilk en Lisse. Ook andere gemeentes dan bovenstaande zijn geen enkel probleem.

 

Gratis offerte aanvragen