Houtrot reparaties

Houtrot reparaties

Houtrot reparaties

Heeft u ook houtrot in uw kozijnen of denkt u dat u houtrot kunt verwachten op korte termijn. Negeer dit niet, de kosten wanneer houtrot doorgaat is zonde want dat kan lijden dat u een deur of kozijn zal moeten vervangen. 

 

 

De kosten die daarmee gemoeid zijn, zijn onnodig. Want voorkomen is beter dan genezen.

 

 

Hieronder leggen we u in 5 stappen uit hoe u houtrot kan repareren mocht het toch ontstaan of aanwezig zijn.

 

 

1. Het begint natuurlijk met het herkennen van houtrot. Dit is meestal te zien doordat op de plek zichtbaar de verflaag slecht is en of eraf gebladderd is. Ook is houtrot veelal zachter dan hout wat geen houtrot heeft.

 

 

2. Nadat u houtrot herkent heeft kunt u met een verfkrabber het houtrot verwijderen. Het is essentieel dat dit goed gebeurd. Zo kunt u zorgen dat het rottingsproces niet van binnenuit doorgaat. In deze situatie kunt u beter iets meer weghalen dan iets te weinig.

 

 

3. Om zeker van uw zaak te zijn kunt u gebruik maken van een houtrotstopmiddel. Hiermee zorg je dat er een extra laag word aangebracht die voorkomt dat het proces doorgaat. Wel is het belangrijk dat voor dat u dit aanbrengt de plek goed kaal is en schoon.

 

 

4. Omdat de plek optisch niet mooi is en een beschadiging in uw kozijn of houtwerk is werken we met een houtopvulmiddel om de plek egaal te krijgen en gelijk aan het andere gedeelte van het goede materiaal. Veelal werkt dit materiaal op basis van een 2 componentenmateriaal. Het is de kwestie dit dus mooi af te werken en teveel materiaal gelijk weg te halen. Dit zorgt namelijk een hoop werk bij de volgende stap. Ps. laat het goed drogen!

 

 

5. Deze stap staat in het teken van het afwerken van de bewerkte plek. Hier kan u het beste terug kijken en het stappenplan volgen zoals we die beschreven hebben bij buitenschilderwerk.

 

 

Heeft u interesse in een offerte voor houtrotreparaties, buitenschilderwerk of kleuradvies, heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte stuur een mail

 naar info@mascolorieschilderwerken.nl. Ook kan u bellen naar +31 (0)6 – 24826608 en wij beantwoorden al u vragen.

 

 

 

*Mascolorie Schilderwerken is actief in de volgende gemeente; Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Katwijk, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar, de Zilk en Lisse. Ook andere gemeentes dan bovenstaande zijn geen enkel probleem.

 

 

Gratis offerte aanvragen