Buiten schilderwerk

Buiten schilderwerk

Buiten schilderwerk

Is uw huis ook toe aan een mooie uitstraling? Dient de buitenzijde geschilderd te worden, maar wilt u het nu eens goed laten doen en gebeuren door een echte vakman met passie voor het schildersvak?

Uw buitenschilderwerk wordt constant blootgesteld aan allerlei weersinvloeden. Een eenvoudige benadering van het buitenschilderwerk zorgt dat u binnen enkele jaren weer opnieuw moet beginnen.

Daarom beginnen wij voor aanvang van de werkzaamheden met een grondige inspectie van het bestaande schilderwerk. Daarin leggen wij te allen tijde een goede basis, zonder basis middels ons bewezen 7 stappenplan. De eerste 3 stappen van onze werkwijze zijn de basis voor jarenlang plezier van het schilderwerk, al kan het een nooit zonder het ander zijn deze drie stappen essentieel voor uw buiten schilderwerk.

Wij werken eigenlijk al zo lang als dat wij bestaan volgens onze bewezen 7 stappenplan. Dit heeft geleid tot vele honderden tevreden klanten. Het 7 stappenplan voor buiten schilderwerk is een trapsgewijze methode voor het leggen van een goede basis tot het afwerken van uw kozijnen met een jarenlang duurzaam schilderwerk. Ofwel kwaliteit met een goede uitstraling.

  1. Inspectie en oplossen van zwakke plekken

In stap 1 doen we een grondige inspectie van het houtwerk op Houtrot en zwakke plekken zoals houtverbindingen. Hier Repareren wij het houtrot of vervangen wij het hout war dat niet anders kan. Het gereedschap en materiaal wat wij hier gebruiken zijn Windowcare als mede Repaircare voor het weer in orde brengen van de ondergrond.

  1. Schoonmaken van het houtwerk en ontvetten van het houtwerk

Voor veel lijkt dit een overbodige stap, ter degen is deze stap essentieel om te komen tot een mooi resultaat. Wanneer deze stap overgeslagen wordt in het schilder proces leidt dit tot het niet goed hechten van het nieuwe verfsysteem op de ondergrond. Wat dan ook weer leidt tot een minder lang resultaat van de verf op het houtwerk (sneller opnieuw schilder laten langskomen, of houtrot)

  1. Verwijderen gebladderde verflagen en uitgedroogde kitnaden

Wanneer we een vlakke en net basis hebben, die geheel ontvet is gaan we over tot het verwijderen van oneffenheden. Dit is meestal in de vorm van afgebladerde verflagen van het voorgaande verfsysteem en de verwijdering van loszittende of uitgedroogde kitnaden. Met deze stap gedaan te hebben heb je een totaal egaal vlak en kunnen we pas naar het schuurproces.

  1. Schuren en Plamuren

Het proces van schuren en plamuren draait natuurlijk om een glad en egaal ondergrond te krijgen. De ervaring leert alleen dat andere vaak meer schade aanbrengen aan de ondergrond dan goed doen. Het is in deze stap dan ook essentieel om secuur te werk te gaan. Laat het schuurapparaat het werk doen, ga niet onnodig druk zetten op het schuur apparaat. Ook bij het plamuren zorg dat je netjes te werk gaat, grote klodders plamuur zorgen ervoor dat u vervolgens weer herstelwerkzaamheden moet doen om de ondergrond weer glad te krijgen. Selecteer bij het schuren ook de juiste “korrel” schuurpapier. Niet te grof maar ook niet te fijn.

 

  1. Aanbrengen van de grondverf

Bij deze stap is het essentieel dat je wederom de ondergrond goed schoonmaakt. Restante van het schuren worden anders onderdeel van de grondlaag. Dit zorg voor een oneffenheid en zal op de lange duur dan ook een zwak punt in het schilderwerk worden.

Het aanbrengen van de grondlaag is vooral belangrijk de gelijkheid in de gaten te houden. Dus een gelijkmatig aangebrachte grondlaag is de sleutel. Smeer de grondverf goed uit zodat het hout en de grondlaag 1 geheel worden. Hier trekt de grondverf geleidelijk in het hout zodat er een geheel gevormd wordt. Dit kan u doen door een goede vloeiing van de verf ontstaat er dus een symbiose tussen de verf en het hout.

  1. Schuren, Stofvrij, Kit en voorlak

Deze stap is gebaseerd op de eerste echte voorlak. Dit betekent dat u nog heel even het oppervlak licht opschuurt (P240), afneemt en eventueel nog kit aan te brengen. Als dat gebeurd is gaan we voorlak aanbrengen. Nadat gebeurd is zult u een mooie eerste impressie zien van het eindresultaat. Voorlak is een grondverf met een beetje glans erin zodat de toplaag optimaal resultaat krijgt.

  1. Aflakken

We gaan wederom nog heel fijn opschuren (P320) en wederom enorm belangrijk is het nog eenmaal afnemen van de fijne stofdeeltjes met water. Vervolgens het aflakken, dit doen we wederom door licht en gelijkmatig aanbrengen van de lak. Dit gebeurt uiteraard met een fijne kwast.

Na 15 minuten is het handig altijd het schilderwerk te controleren op zakkers. Dit zijn druppels van overtollig verf. Dit kan gebeuren maar daarin essentieel ook dit nog even te controleren alvorens u naar het volgende kozijn gaat.

Als we klaar zijn met het geheel; adviseren we altijd secuur om te gaan met de spullen. Naast dat goed gereedschap kostbaar is. Is het ook in het belang van uw spullen en het resultaat van het schilderwerk.

Ook adviseren we vooraf het 7 stappenplan van Mascolorie schilderwerken de grond altijd goed af te dekken. Hiermee voorkomt u dat u achteraf allerlei verfvlekken op de tegels of op de grond hebt.

Heeft u interesse in een offerte voor binnenschilderwerk, buitenschilderwerk of kleuradvies, heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte stuur een mail naar info@mascolorieschilderwerken.nl. Ook kan u bellen naar +31 (0)6 – 24826608 en wij beantwoorden al u vragen.

 

*Mascolorie Schilderwerken is actief in de volgende gemeente; Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Katwijk, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar, de Zilk en Lisse. Ook andere gemeentes dan bovenstaande zijn geen enkel probleem.

 

Gratis offerte aanvragen